sábado, 8 de junio de 2013

Valoració del blog

Aquesta eina la vaig començar a  utilitzar quan vaig començar aquests estudis i he de dir que em sembla molt profitosa per  uns estudis com els que estem impartint. Dic això perquè una tasca molt important a l’escola és compartir i reflexionar i els blogs permeten ambdues coses. És una forma de poder plasmar el teu procés, les teves experiències, compartir activitats i pensaments a gran escala, ja que qualsevol (si és públic) pot accedir. A més, et  permet presentar els continguts de forma molt visual, jugant amb la teva creativitat gràcies a programes com Glogster, scribd, PictureTrail i molts d’altres que et permeten jugar amb les imatges i vídeos, afegir eines dinàmiques com calendaris o rellotges, canviar el fons del blog, etc. a més de la possibilitat de pujar vídeos, fotos i moviemakers. 

És important que els mestres sapiguem utilitzar les noves Tecnologies de la Informació i la Comunicació ja que no només ens serviran per ampliar els nostres coneixements a nivell personal sinó que també per arribar a col·lectius com les famílies o altres escoles, tot mostrant el que fem a les aules. És una forma de donar visibilitat al que passa dins les aules, dins els centres d’educació i que tothom ho pugui comentar o visitar.
Crec que aquesta eina s’hauria de començar a utilitzar al primer any de carrera, com es fa a Eivissa ja que d’aquesta forma quan arribes a assignatures com aquesta que requereixen un ús més freqüent és molt més còmode i gaudeixes més si ja les saps utilitzar.

Per altra banda, el fet de disposar d’un espai on les nostres reflexions o comentaris es vagin guardant cronològicament fa que puguem tornar tantes vegades com volguem i ens possibilita prendre consciència dels nostres canvis ja que si fem una mirada a les primeres entrades ens adonem de com hem anat millorant en capacitat d’anàlisi, de reflexió, idees que abans ens semblaven adients i que ara posem en entredit... A la fi, una eina recomanable per tot aquell a qui li agradi compartir el que fa i enriquir-se del que la resta ens aporta! No és aquest el perfil d’un bon professional de l’Educació?

Enhorabona a tots i totes, heu fet un bon treball i heu aconseguit confeccionar blocs realment interessants!


Competències treballades: Per una banda, aquesta eina m’ha permès accedir i revisar altres blocs amb continguts que m’han ajudat a ampliar la pròpia formació (1.3.). Per tant, he accedit a dades i recursos existents a l’hora de resoldre les activitats, tasques i situacions que se’m plantejàvem tant al Pràcticum com a l’assignatura (1.1.). 

No hay comentarios:

Publicar un comentario